prima pagina
prima pagina
prima pagina prima pagina accesul spre cabana servicii de cazare vizitarea Bucovinei silvoturism echitatie
prima pagina
      Istoricul zonei Codru Voivodesei este marcat de preluarea padurilor in anul 1786 de catre administratia austriaca care a facut secularizarea tuturor averilor manastiresti din Bucovina, infiintand Fondul Bisericesc Ortodox cu sediul la Cernauti. Padurile au fost administrate in aceasta perioada de Ocolul Silvic Codru Voivodesei, a carui sediu istoric aflat in apropierea cabanei Kaiser Allee isi pastreaza arhitectura originala din 1893.


Kaiser Allees - Aleile Imparatului reprezinta un patrimoniu cultural-istoric legat de administrarea austriaca a padurilor. Acestea au fost initial alcatuite dintr-o succesiune de deschideri in padure, amenajate special ca si locuri de promenada pentru membrii familiei regale austriace. Desi nu exista dovezi certe ca Imparatul Frantz Joseph I sau Printesa Sissi le-au utilizat cu ocazia vizitei in Bucovina din anul 1880, faptul ca aceste denumiri au ramas in toponimia locala in forma lor originala reprezinta un argument important asupra valorii istorice a zonei. Localizate la 500 m de Cabana, trei dintre aleile existente si astazi constituie execelente trasee de miscare in natura.


Peisajele maiestuoase cu valoare recreativa deosebita sunt date de diversitatea speciilor si a structurii arboretelor caracteristice zonei piemontale a Obcinelor Bucovinei. Din punct de vedere peisagistic ponderea ridicata a amestecurile de rasinoase cu fag cu varste de peste 100 de ani ofera o imagine apropiata de aceea a padurilor seculare. La acestea se adauga existenta unor arbori introdusi in scop peisagistic de-a lungul cailor de access, inca din perioada de administrare austro-ungara. Astfel, aveti posibilitatea sa vedeti exemplare seculare de Pin Strob, Pin silvestru, Larice, Stejar, Tei, Paltin etc.


Potentialul turistic al zonei Kaiser Allee este completat de existenta complexului cinegetic de crestere intensiva a vanatului. Desi in ceea mai mare parte acesta a fost promovat doar pentru activitati de vanatoare, a inceput treptat sa atraga turisti doritori sa viziteze tarcul sau imprejurimile acestuia doar pentru a fotografia animalele salbatice. Localizarea Cabanei Kaiser Allee in zona limitrofa complexului va ofera placerea de a vedea in majoritatea diminetilor exemplare de cerb, ciute, caprioare sau mistret, direct de pe terasa cabanei. De asemenea in parteneriat cu administratorul complexului se organizeaza excursii de observare a vanatului in zonele special amenajate din cadrul rezervatiei.


de ce Kaiser Allee
oferte
rezervari
responsabilitati