Bucovina este o regiune istorico-culturala cu o identitate aparte, recunoscuta odata cu integrarea acestui teritoriu ca Ducat al Bucovinei in Imperiul Austriac. Localizarea cabanei permite vizitarea unor obiective culturale atat din Bucovina de Sud cat si din Bucovina de Nord, aflata in Ucraina.
Punctul principal de atractie turistica il constituie
manastirile cu pictura murala din Bucovina, patrimoniu
UNESCO, fiecare cu cate o culoare specifica: albastru la Voronet, rosu la Humor, verde la Sucevita, galben la Moldovita sau combinatii de culori la Arbore. O prezentare detaliata a manastirilor din Bucovina gasiti pe site-ul
acesta.
Pe langa frumusetea manastirilor care pastreaza vie amintirea domnitorilor moldoveni, va invitam insa sa descoperiti si alte elemente culturale legate de istoria acestui tinut. Influenta administratiei austriece asupra zonei se regaseste in elementele arhitecturale inca vizibile intr-o serie de orase (Cernauti, Radauti, Suceava). Cu toate acestea, multe din satele bucovinene mai pastreaza nealterate casele si portul stravechi. O vizita in Horodnic, Marginea, Vicov sau Straja intr-o zi de sarbatoare poate oferi experiente incantatoare legate de viata satelor bucovinene.
Obiective cultural istorice
Localizate intre
5 - 30 km de cabana
Localizate intre
30 - 60 km de cabana
Vizitarea Bucovinei de Nord in Ucraina (60-80 km)
Capitala a Ducatului Bucovinei in timpul administratiei Austriece,
Cernautiul este un oras caruia arhitectura pastrata pana in momentul de fata in orasul vechi ii confera titlul de "Mica Viena", in ciuda izului comunist preponderent in suburbiile orasului. Promenade pe bulevardul Olga Kobeleanska si prin Piata principala, ca si Muzeul de Arta, Vechea Sinagoga, Biserica Romana, Muzeul Etnologic, Teatrul sau Universitatea (vechiul sediu al Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina) creaza atmosfera specifica vizitarii unui oras cultural.
Cernautiul se afla la o distanta de 62 de km de Radauti, iar deplasarea cu masina presupune trecerea punctului vamal de la Siret. Uneori formalitatile vamale va pot tine blocat o ora la trecerea frontierei. Important este sa evitati sa plecati dimineata devreme si sa va intoarceti pe la 16-17 cand traficul la (de) frontiera este aglomerat.
Atentie: intrarea in Ucraina se face doar pe baza de pasaport. Nu este necesara viza pentru cetatenii Uniunii Europene.